Bookmark and Share

Rovdyrdebatt FORSIDE

OM SONEN ROVDYRDEBATT
I sonen “Rovdyrdebatt” ønsker vi å sette fokuset på den enorme konflikten, som i dag splitter et helt folk. Kort fortalt dreier dette seg om konfrontasjoner mellom våre “4 store” og beitedyr.

Nye bilder

Hatretorikk.

Har noen tenkt over at hatretorikken mot rovdyr generellt, og ulven spesiellt, minner sterkt om den hatretorikken mange bruker for å marginalisere eller undertrykke mennesker?

"ULVESPOR"

Det er ingen tvil om at ulven har “satt spor” etter seg at den igjen ble et innslag i våre grenseskoger. Øst for Glomma er sauen borte og harabikkja har gått i pensjon. Sauebønder har blitt et allment skjellsord mens beiteland gror igjen. At elgene har blitt færre og magrere kan vel også ses i sammenheng med at det nå tilsynelatende er mer ulv en rev i skogene øst for Glomma. For de som ferdes i disse områdene kan det noen ganger oppleves sånn.

Rasmus Hansson blir gjerne plukket fram av diverse TV-kanaler hver gang rovdyr står på programmet. Etter at flere jegere denne uka ble pågrepet og siktet for ulovlig ulvejakt stilte han opp til debatt på dagsrevyen i sedvanlig selvsikker stil. En godt fornøyd Hansson var ikke snauere enn at han kunne opplyse om at det kun var 10-20 ulver i Norge. Enten er han ikke like oppdatert på rovdyr som han burde være, eller så kommer han her med vranglære med vitende og vilje for å svartmale situasjonen for ulven.

TAKK GODE BORGERE!

All honnør til våre gode medborgere som kjemper kampen om landsbygda.Det et nå blitt et stort fokus på saken,all den tid det er arrestert et lite knippe av “gutta på skogen”.

Det er meget positivt at dette kommer frem i dagens lys,all den tid det vil medføre at våre styrende organer nå vil få fortgang i prosessene som er tvingende nødvendige om ikke det skal bygges nye fengsler for alle som rydder rovdyr.Dagens kapasitet monner i alle fall ikke…….

Aksjonen Rovviltets Røst ønsker alle et riktig Godt Nytt År!

Straks klart for ARR's fotokonkurranse.

Som tidligere omtalt har fotokonkuransen Art Of Photography – Interaction With Nature gleden av å kunne dele ut et svært spesielt og meget eksklusivt maleri, malt av den dyktige og anerkjente billedkunstneren Jan Petter Bratsberg, som konkuransens førstepremie. Vi vil i denne artikkelen presentere kunstneren med noen ord.

Jan Petter Bratsberg er født i Skien i Telemark i 1948. Han utdannet seg ved Statens håndverks- og kunstindustriskole (SHKS) i Oslo under årene 1969 til 1973.

Samene har vel full støtte fra bøndene mot disse vindmøllene !!

Bøndene står jo på samenes side i kampen mot rovdyr .. ..

Da står de vel på samenes side mot alle disse vindmøllene, som truer samenes eksistens ??

ARR ønsker alle en riktig god 17.mai.

Velkommen til Aksjonen Rovviltets Røst.

ARR – Aksjonen Rovviltets Røst opplever en fortsatt positiv trend, med stigende medlemstall, økt interesse fra media og økt arbeidsmengde. Våre nettsider via www.rovdyrdebatt.org har den senere tiden hatt stadig flere faste lesere, med opp i mot flere tusen sidevisninger pr dag, fra hundrevis av besøkende. Enkelte dager har besøkene også vært langt større.

Vi ønsker alle folk velkommen inn i ARR. Dersom du ønsker å bli en del av fellesskapet kan du besøke organisasjonens hjemmeside på

www.rovvilt.org

Ulven inntar hovedstaden

Jeg har en følelse av at det er mer styr rundt ulven som nå har inntatt områdene øst for hovedstaden enn det var da ulven kom tilbake i områdene mot svenskegrensa. Fortsettelse følger

Blir vel bråk nå.

http://www.naturvardsverket.se/Toppmeny/Press/Pressmeddelanden/Beslut-om-skyddsjakt-pa-vargparet-i-Junsele—/

Når livskvaliteten synker..

Skal vi akseptere at vi hver natt må utsette oss for livsfare, grunnet alt for mye elg? Skal nedsatt livskvalitet grunnet bekymring for å kjøre på elg bare skyves tilside?

Må man forlate sin arbeidsplass som er livsviktig for å brødfø sin familie, bare fordi elgjegere og grunneiere ikke skal forulempes?

For enkelte handler det om mer enn en kjøretur. Noen har faktisk kjøring på natta som yrke. Det kalles yrkessjåfør. Undertegnede er fører av et kjøretøy som er to år gammelt om to mnd. Allerede har kjøretøyet rundet 350 000 kilometer på mørke veger i Hedmark.. Det kjøres 4600 km i snitt i uka, og altså 18 400 km i mnd. Bilen har blitt rettet opp etter kollisjon med elg. Sjåføren Andreas sluttet i sitt yrke etter denne smellen. Etter dette har speil og skjermer strøket elgpels, flere ganger.. En medvirkende årsak til at vi har klart oss uten flere alvorlige smell, er de enorme xenon-lampene som sitter montert i front. Iallefall et lite forsprang, når vegen lyses opp en kilometer avgårde,… Men,,,,,……..


Det er måten vi forvalter elgstammen på som er den direkte skylden i hvorfor det er forbundet med livsfare å kjøre bil etter mørkets frembrudd.
Les mer…

GODT NYTT ÅR !

Jeg vil på vegne av ARR benytte anledningen til å ønske alle et riktig godt nytt år, 2013.

Samtidig vil jeg også takke alle bidragsytere til denne nettsiden, både rovdyrvernere og rovdyrmotstandere, noe som har gjort at året 2012 har vært et innholdsrikt år.

Vi ses i 2013!

ARR ønsker alle med- og motdebattanter en riktig GOD JUL !!

Urbane (u)vaner

Boligprisene stiger til uante høyder, det krangles om plass i skiløyper og på stier, og diskusjoner om markagrensa dukker stadig fram i media. Det er ikke måte på hva de “fleste nordmenn” må slite med i hverdagen. Jeg snakker naturligvis om beboerne i og rundt hovedstaden vår som nå har fått flere utfordringer. Ikke før har romfolket blitt fjernet fra området rundt Sognsvann, så dukker det opp nye utfordringer.Kåtheten når nye høyder

Krafttak for ulven.

Publisert 20.11.2012 av Martin Ødegaard.

FORSØK PÅ UTTAK AV ETABLERTE ULVEFLOKKER VIL FÅ KONSEKVENSER!

Et fantastisk utspill.

Dette er virkelig god politikk. Trusler er en måte det norske samfunnet pleier å legge seg flate for.

Snille ville ulven!!

ULV DREPT MED ØKS

Et lite overblikk fra en svensk undersøkelse

Posted on 9 februari, 2012 by WildaVargenJaktbrott mot varg i Skandinavien, sedan fridlysningen

På sporet av ulv...

Så dere denne filmen om ulven ? Første del gikk på NRK1 sist søndag kveld !!

Andre del kommer førstkommende søndag !!

Lisensfellingen

1 i Engerdal

1 i Åmot? Friskmeldt

Ulvesona!

Hva synes dere om utvalgets konklusjon?

7 AV 10 SIER NEI TIL ULVEJAKT!!

EN MEGET GLEDELIG NYHET

Hvorfor?

Jeg leser denne artikkelen i Indre. Jeg blir forbauset over offentliggjøringen. Jeg ser dessverre ikke hva godt det gjør å publisere bilde og navn på denne karen. Denne saken er så godt dekket i andre medier så jeg ser nesten ingen annen grunn til å publisere dette på den måten ARR har gjort er en svertekampanje. Håper dere har gode grunner til dette. Dere er jo opptatt av konfliktdempende tiltak og dette er vel det stikk motsatte?

Rovdyrdebatt

Følges av 153 medlemmer.

Debatter dine synspunkter omkring rovdyr i Norsk fauna, med mange engasjerte mennesker på begge sider av saken. Det er i Norge i dag mange flere rovdyr enn det har vært i dette landet på nesten 100 år. Dette fører til konflikter med næringsinteresser og jakt, over hele landet. Vi ønsker å sette fokuset på den utviklingen og de utordringene vi står overfor. Skal vi la en konservativ beitenæring få lov til å utrydde ulven, nok en gang? Vil ulvestammen eskalere ut av kontroll, om den ikke snart jaktes på? Bør løshundjakt på f eks hare bli forbudt av etiske prinsipper?

Ta turen innom Rovdyrdebatt og diskuter rovdyr.

Har du tatt noen bilder som du ønsker å dele med oss ser vi også gjerne frem til det! Mer om sonen

Origo Rovdyrdebatt er en sone på Origo. Les mer


BERN-konvensjonen?
Les hva Miljøverndepartementet skriver om BERN-konvensjonen
Miljøverndepartementet
**************
OM SONEN ROVDYRDEBATT

Sonen “Rovdyrdebatt” ønsker vi å sette fokuset på den enorme konflikten, som i dag splitter et helt folk. Kort fortalt dreier dette seg om konfrontasjoner mellom våre “4 store” og beitedyr. I all hovedsak gjelder dette Dalasauen, fremavlet med det foremålet å produsere kjøtt.

Hvilken håp har vi for å komme til et forlik? Hvilken håp finnes det for at denne konflikten skal føre til enighet?
Slik denne konflikten fremstår i dag, så virker den tilnærmet uløselig.
Beitenæringen avviser alle alternativer som rovdyrsikre gjerder, gjetere og gjeterhunder, enda dette bevislig fungerer svært godt i andre land.
Samtidig avviser rovdyrforkjempere å tillate en reduksjon i rovdyrstammene i Norge, med klare argumenter om at rovdyr hører hjemme i vår utmark..


DN – Direktorater for Naturforvaltning
SNO – Statens Naturoppsyn
FFU – Fellesaksjonen for Ulv
Folkeaksjonen ny Rovdyrpolitikk