Bookmark and Share

Rovdyrdebatt FORSIDE

Nytt rovdyr langs Glomma

Gjør en liten provokasjon ved å sette inn et bilde på Origo som nå er i ferd med å pensjoneres. Bildet er tatt ved Glomma i dag og viser to havørner. Har også observert havørn i bygda for et par år siden og også et eksemplar tidligere i år. Dette er første gang med flere individer.

Vist 42 ganger. Følges av 3 personer.

Kommentarer

Langs Glomma i dag dukket også denne opp. Trolig en vepsevåk.

Og dette er trolig en tårnfalk som mobber en havørn på samme sted.

Egentlig veldig synd at Origo blir borte. Hva er alternativet?

Kjekke bilder, John! Som vanlig har du noe interessant å komme med fra turene dine. Den nederste havørna på det øverste bildet er en fullvoksen helt utfarget ørn. Den andre er yngre. Det kan en se på “tofarget nebb” og mørkere fjærdrakt + at stjerten har mørk kant, men hvite fjær som viser at den ikke er helt ung, muligens en 3K, altså drøyt to år gammel .

Ja, det er synd origo blir borte, men så har også aktivitetsnivået dalt veldig på få år. Denne sonen er et godt eksempel på det. Selv kommer jeg til å starte opp en foto/naturfotoside på facebook etter hvert. Det blir første gang jeg registrerer meg der, men alle naturfotografer er på facebook og der skjer det mye. Instagram er også noe jeg vurderer.

Kommer til å slette alle mine origo-bilder før fristen går ut den 31.10. Har ingen interesse av å ha bilder liggende på nett uten noen som helst råderett over dem. Zip-filen med alt personlig origo-innhold er allerede trygt på plass.

Håper virkelig at du fortsetter med å vise bildene dine, John. De fortjener å bli sett av et større publikum.

Det er vel face book som gjelder. Har til nå ikke vært medlem der, men ser at jeg nok må krype til korset og også melde meg inn for å kunne henge med. Dette gjelder på alle områder i samfunnet.

Ellers takk for god beskrivelse av havørnene. Greit med litt eksperthjelp for en som ikke er helt innsatt i detaljer.

Fuglebilder (591 bilder)

 

Bildesamlingen (1742 bilder)

 

Andre bildealbum

Sommer-minner

20 bilder

Dyrespor

30 bilder
Image_album_128x128

Finnskogen

17 bilder

Hjortedyr

75 bilder