Bookmark and Share

Rovdyrdebatt FORSIDE

"ULVESPOR"

Det er ingen tvil om at ulven har “satt spor” etter seg at den igjen ble et innslag i våre grenseskoger. Øst for Glomma er sauen borte og harabikkja har gått i pensjon. Sauebønder har blitt et allment skjellsord mens beiteland gror igjen. At elgene har blitt færre og magrere kan vel også ses i sammenheng med at det nå tilsynelatende er mer ulv en rev i skogene øst for Glomma. For de som ferdes i disse områdene kan det noen ganger oppleves sånn.

Rasmus Hansson blir gjerne plukket fram av diverse TV-kanaler hver gang rovdyr står på programmet. Etter at flere jegere denne uka ble pågrepet og siktet for ulovlig ulvejakt stilte han opp til debatt på dagsrevyen i sedvanlig selvsikker stil. En godt fornøyd Hansson var ikke snauere enn at han kunne opplyse om at det kun var 10-20 ulver i Norge. Enten er han ikke like oppdatert på rovdyr som han burde være, eller så kommer han her med vranglære med vitende og vilje for å svartmale situasjonen for ulven.

Nei da, det er ikke så veldig mange ulver i Norge, men iflg. Høgskolen i Hedmark er det per 15. mars i år registrert 65-73 ulver i landet vårt. Av disse er 33-37 ulver kun bekreftet på norsk side av grensen mot Sverige. De fleste av disse igjen oppholder seg i de områdene som er avsatt til ulv i Norge, nemlig på østsiden av Glomma. I dette området kan man vel nå uten å overdrive slå fast at det er ulv nok.

Merete Furuberg, som var Hanssons motdebattant i ovenfor nevnte debatt, var klar på at hun ikke forsvarte den ulovlige ulvejakten som nå er avdekket. Samtidig var hun like klar på at hun har forståelse for at noen føler seg presset nok til å foreta slike handlinger. Spørsmålet er om ikke jegerne ved sine handlinger nå har skutt seg selv i foten, og at det nå blir enda vanskeligere å nå fram i kampen for egne interesser og også Distrikts-Norges interesser.

Her må man være klar over at storsamfunnet følger godt med på hva som nå skjer, og det er slettes ikke gitt at sympatien for rovdyra blir noe mindre etter dette. Det kommer vel allerede fram at Dag Bjørndal og ARR ser økende interesse for deres organisasjon. Ulven, som nærmest har blitt et symbol for hvor naturbevisste og framsynte vi er, fortjent eller ufortjent, har nå fått nye venner.

I forhold til den sympatien jeg nevner ovenfor er det vel kanskje sånn at jegerne nå bør foreta samling i bånn og utarbeide nye strategier. Man kan forstå eller ikke forstå jegernes handlinger, men man vinner ikke denne kampen ved å skyte ulv ulovlig for deretter å stå fram på diverse TV-kanaler i beste sendetid med knyttet neve. At Ole Hemseter igjen slippes løs i media er vel heller ikke noe sjakktrekk.

Vist 540 ganger. Følges av 6 personer.

Kommentarer

Sauebønder har blitt et allment skjeldsord takket være de selv,makan til sløve og degenererte mennesker skal en lete etter.

Ser at du drar alle bønder under en kam. Og at byfolk mener at bonde er ett skjellsord lever jeg fint med.

“Degenererte” mennesker kommer det fra Sagmoen.

Se deg i speilet du BOS.!!

Det er helt sant det du skriver John, om at ikke “sympatien blir noe mindre for rovdyrene våre” etter dette. I Østlendingen rett etter “sirkuset” kunne man lese at Ove Mellem egentlig ødela mye for deres egen sak ved å gå sånn ut som han gjorde. “Vanlige” folk får ikke så mye mer til overs for jegerstanden etter dette, stod det å lese.
Det er synd at seriøse jegere får lide under dette, men sånn er det når man ikke klarer å beherske seg. Mellem kasta seg selv fint ut fra diverse verv og også andre i de kommunale fellingslaga meldte seg ut.
Ellers er jeg glad for raset av nye medlemmer til ARR, – noe vi kanskje kan “takke” Mellem for.
Eller kanskje denne figuren? :)
http://www.youtube.com/watch?v=Bi3Mp2Msg9A

Lykke til med fortsatt framgang for ARR, AnneMa! :-)

Lufting av hund i ulveland.

I løpet av et par uker er denne ulvetispa klar til å pares.

Nye bilder