Bookmark and Share

Rovdyrdebatt FORSIDE

TAKK GODE BORGERE!

All honnør til våre gode medborgere som kjemper kampen om landsbygda.Det et nå blitt et stort fokus på saken,all den tid det er arrestert et lite knippe av “gutta på skogen”.
Det er meget positivt at dette kommer frem i dagens lys,all den tid det vil medføre at våre styrende organer nå vil få fortgang i prosessene som er tvingende nødvendige om ikke det skal bygges nye fengsler for alle som rydder rovdyr.Dagens kapasitet monner i alle fall ikke…….
Det er politikken som skaper dette fenomen og tro for all del ikke at slike arrestasjoner skremmer oss…det virker stikk motsatt!!Jeg har sagt det før,men gjentar det gjerne:Det er VI som har nøkkelen til rovdyrforvaltningen….nøkkelen til våpenskapet.Det er ikke ønsket,men tvingende nødvendig for vår videre eksistens som bønder og jegere.
Vi MÅ forsvare vårt liv og virke og det forundrer meg at de årelange signalene om feilslått rovdyrforvaltning ikke har medført raskere respons.Resultatet ser dere en liten flik av nå!

En takk går til Ove Mellem,som har ryggrad til å fratre sine verv for å kunne tale folkets røst.
En takk også til alle organisasjoner,lag og enkeltmennesker som støtter opp om vår hverdag.
Faktisk fortjener også ARR en liten takk for god motivasjon og drivende kraft…………..

Vist 550 ganger. Følges av 13 personer.

Kommentarer

Honnør til krypskyttere og tjuvjegere som tar saken i egne hender og lar sine egoistiske holdninger styre sine ulovlige handlinger??!!

Lurer på hva sauegjetere skulle si om jeg tjuvjaktet får på nettene……. det er jo greit å ha noen slike skrotter i fryseboksen, og om jeg skyter dem ulovlig, koster det jo ikke noe, så vidt jeg ikke blir oppdaget da…..:)

Faktum er jo at det er nok ikke så stor risk….. det er jo aldri noen som vokter dem…?..:)

Moderne produksjonsdyravl har gjort både sau og kyr ubehjelpelige og forsvarsløse i forhold til evt. rovdyrangrep. Medfødte forsvarsmekanismer hos disse flokkdyrene er avlet bort til fordel for kjøttvekten, og gjør både NRF-kyr og NKS-sauer til en “piece of cake” for ulven, som er vant til å nedlegge f.eks. elg, som har forsvarsinstinktene i behold.

At sauebønder og ikke minst hobbyjegere nå forlanger å få utrydde ulven – på eget initiativ og ulovlig i henhold til myndighetsbestemmelser – er uhørt, og “krypskytterne” fortjener den strengeste straffen de kan ilegges – opp til 11 års fengsel.

Falsk:

Tyveri av annenmanns private eiendom snakker du om….noe HELT annet!

Ellers sier jeg som Rudolf Blodstrupmoen:“Time vil sjåv”.

Verden er heldigvis på vei framover når det gjelder å ta vare på truede arter, både nasjonalt og globalt. Dessverre finnes det fremdeles mange bremseklosser, men slitedeler varer som kjent ikke evig. Jeg tror ikke jeg vil oppleve noen revolusjon i min levetid, men tipper det er flere familiegrupper av ulv i Norge om hundre år enn det er i dag.

Ubetinget støtte til de som nå er arrestert. Hadde myndighetene kommet på banen så hadde de ikke trengt å gå til dette skrittet. Ulv trenger vi ikke i Norge.

- joda ulven hører til i Norge. Underlig at dette er et problem herover, når alle andre land med både sau og dyr ulven eter, ikke har de samma problemene….

andre land med både sau og dyr ulven eter, ikke har de samma problemene….

Tja Norge er spesielt, nordmenn er spesielle og den Norske ulven er unik…. Så fort den trår over grensen fra Sverige så innser ulven at det er lettere og godere å spise Norsk sau og slutte den slitsomme jakten……går de over grensen når de vil ha pensjon og vile på gamle dager tro?……:)

Tyveri av annenmanns private eiendom

Tyveri? ja……. er ikke alle lovbrudd lovbrudd? Tjuvjakt innebærer to former for lovbrudd – både tyveri og ulovlig jakt, ikke sant? Mener du at du kan stjele fra meg, uten represalier, men at jeg skal straffes når jeg tar tilbake fra deg? …….:)

Nei nei gutt – dette må bli slutt
du skal ei komme her å skryte
om at du vil ulven skyte
alskens kriminalitet
er ulovlig som du vet……….:)

For det første så har ikke noen faste bevis blitt lagt på bordet.Facebookmeldinger og fleipete skryt om SGT har ikke et skvatt med bevis å gjøre.

Jeg ser fram til at den store 70 mannsterke politigjengen kommer med hva de har drevet med i flere år annet enn å høre på anmeldelser fra ARR og andre som tror de vet alt som er å vite om hva som skjer.

Jeg har en følelse av at dette vil ende med et magaplask av dimensjoner med etterfølgende SKAM for en gjeng politifolk og ikke minst ulvevernerne.

Ja du Rune, du Rune. Hvis du tror Politiet setter i gang en storaksjon med 70 politifolk på grunn av noen facebook-uttalelser, – ja da vet jeg ikke hvordan DU tenker.
De har nok mer enn det skjønner du. ;)
Men vi får vel se…. Spennende er det i hvert fall, – både for vernere og motstandere.

Anne M Dagens henleggelse viser vel at noe er overdramatisert?

Pastoren i ARR sitter dessverre med litt for tette bånd til Økokrim.Han har skadet Økokrims navn og rykte med denne saken…….dette vil få konsekvenser i etterkant,som vil bli svært ubehagelige for enkelte…..

Hallo! Hva tror dere egentlig? At det er kommet èn henleggelse i denne saken er vel ikke så rart. Det kan sikkert komme flere av dem… Vi vet alle sammen at illegal jakt foregår (ikke start DEN diskusjonen) men at det å bevise det er svært vanskelig.
Foreløpig i saken har det vel kommet EN erkjennelse etter det jeg vet, men om denne fyren blir dømt vet jeg ikke.
Og dere, Politiet og Økokrim har nok mye mer enn det både vi i ARR og dere motstandere vet om. (Tenker da mest på datamateriell og telefonavlyttinga.)

Det er litt rart at det kommer en henleggelse med forklaring om at det var lisensfelling på et annet sted enn hva tiltalen dreide seg om. Synes det er slett jobb av Økokrim og gjengen.
Ellers blir det spennende å se om hvor gode bevis de må ha for å dømmes. Håper ikke akkurat FB innlegg er nok da er det jo mange som kan dømmes for mye rart.

Enig i at det kan virke som en slett jobb av Økokrim akkurat dette med den lovlige lisensfellinga, men hva vet vel vi hvilke bevis de mente å ha?
Ellers tror jeg ikke fb-uttalelser er nok til å dømme noen for mafiaparagrafen. Det skal nok mer til. :-) Uansett blir dette veldig spennende fremover. For begge sider.
Personlig håper jeg vi vil kunne se forgreninger nedover i Aurskog/Høland og Østfold, samt innover i Sverige. At ulovlig ulvejakt er organisert tviler jeg ikke et sekund på.

Vel, interessant å se at du håper at det foregår ulovlig ulvejakt Anne Ma. Virker som om det er en del kos med misnøye dere bedriver og at det er viktigere en saken deres.

Håper ikke det Ronny S. Jeg VET det.

For noe tullball :) Hvis du hadde hatt dokumentasjon for å underbygge den påstanden ville vi vel sett noen bak lås og slå der nede allerede? Eller er påtalemyndighetene korrupt kanskje?

Kjære deg da, – hvor har du vært de siste ti årene? ALLE vet det foregår illegal avlivning av ulv. det er ikke diskuterbart engang. Ferdig snakka.

“Alle vet”, det holder ikke og heldigvis for det! “Noen tror” er vel et bedre uttrykk i denne sammenhengen.

Aurskog og Østfold? Hvilke ulver skal de jakte ulovlig på? Det finnes jo maks 3 stk og de er jo i Sverige også. :-) Ikke lett å jakte på noe som ikke eksisterer.
Vi får vente å se hvordan dette går avgårde først. Tror ikke det blir lettere å finne bevis for myndighetene. Skal vi tro noen av uttalelsene som har kommet ang de som nå er siktet, så tilhører de steinalderen og da kommuniserte vel folk på andre metoder enn tlf og FB. Kanskje de nå vil ta i bruk hule trestammer, røyk og annet ikke elektronisk utstyr.

Men Anne Ma har helt rett i en ting….det felles ulv både her og der.
Jeg er derimot ikke enig i at dette er spesielt spennende,men det er positivt at saken medfører at rovdyrdebatten kommer i søkelyset igjen.

At det som Skogbruker så presist forklarer,ikke er mulig å felle ulver som ikke eksisterer er verdt å tenke over……

Kjetil skrev:

“Dessverre finnes det fremdeles mange bremseklosser, men slitedeler varer som kjent ikke evig.”

Nei men man erstatter slitte deler med tilsvarende,bare nyere og sterkere……….

Anne M. Vadder
Hvis “alle” vet at det skytes ulv i Østfold burde vel noen av de 70 politifolka være noen av de første til å vite hvem det er…?!

Eller hvis noen av dere i ARR vet dette så godt,kan det vel ikke være noe problem å opplyse politiet om hvem hva hvor ? :-)))

Dere har vel hørt historien om gutten som ropte “ulv”. Snart er det ingen som gidder å høre på historier om illegal jakt lenger.

Ronny S, i såfall er det fordi ingen lengre vet hvordan en ulv ser ut i naturen!

Tydeligvis nok ulv til at det kan drives tjuvjakt i stor skala da ;)
Jeg har forresten sett ulv i påsken så nå vet jeg det i alle fall!

Når alt kommer til alt i saken er det vel snakk om en antatt drept hanne i Slettås? Om det finnes bevis for at den er drept av mennesker vites vel ikke pdd?
En person sier han har vært med på forsøk til ulovlig jakt (men hva jaktet han på?) det fremgår ikke.
Enda utbasunerte Økokrim og pastoren at det fantes så utrolig gode bevis men hvor de finnes hører vi lite om.

Tror dette ender som samme floppen vi så i Lillherdal. Mye medie omtale men lite virkelig handling som kan bevises.

Det er faktisk en veldig stor fadese for både Økokrim og ikke minst ARR som organisasjon om dette viser seg å være hva det nå kan se ut til. En konstruert sak uten virkelig fakta som fundament.

Nye bilder