Bookmark and Share

Rovdyrdebatt FORSIDE

Samene har vel full støtte fra bøndene mot disse vindmøllene !!

Bøndene står jo på samenes side i kampen mot rovdyr .. ..

Da står de vel på samenes side mot alle disse vindmøllene, som truer samenes eksistens ??

Selv om overgrepet mot samene blir gjort av en SP-minister !!

Jfr. dette :

“463.1 Oppdatert lørdag 24. aug kl 10.43 Tekst-TV side 463
NYHETER FRA TRØNDELAG 24-8 10.43 1:2

Mener livsgrunnlaget forsvinner

Samene som driver reindrift på Fosen- halvøya er sterkt imot statens vind- kraftplaner som ble lagt fram fredag. Samene mener naturinngrepet vil ødelegge livsgrunnlaget deres. Advokat Geir Haugen, som representerer Sør-Fosengruppen, sier samene kommer til å vinne en rettsak mot staten om vindkraftverkene. – Politikerne har ikke forstått hva folkeretten går ut på, sier Haugen."

http://www.nrk.no/kanal/nrk_sapmi/1.11207446

Vist 177 ganger. Følges av 3 personer.

Kommentarer

Det står mange gamle turbiner i allerede eksisterende vannkraftverk, som hadde produsert mange ganger mer med en oppgradering.

Hvorfor blir ikke eksisterende vannkraftverk opprustet istedet for å ødlegge mer natur?

Her var det dødt…

Hehe Kristian. Får ikke med meg så mye HER inne for tida. Mye mer spennende i Østmarka vet du… :) Men enig med deg, – eksisterende vannkraft burde absolutt blitt opprustet. Vet ikke hvorfor de ikke gjør det… Er de for gamle? Gammeldagse? Det kommer sikkert en del nye ting inni den teknologien også og blir det da like dyrt å gjøre det istedenfor å bygge nytt? Sånn sier de jo med så mange andre ting… Er det et x-antall år de “holder” tro?

Turbina, dvs di maskina som står inni kraftverka ogproduserer strøm, er utdatert i mange tilfeller. Her i bygda har vi en erverdig gammel kraftstasjon, den har en ny og en gammel del, i den gamle delen står det turbiner med hakekors på….
Holder gjør de nok med vedlikehold, men med moderne teknologi kunne de ha produsert mange ganger mer energi, og lagt andre planer på is i mange år. Så ja, jeg som bonde støtter samene her også, hva jeg stemmer iløpet av en halvtime…..? Det er absolutt ikke sikkert at det er SP… :-)

Nye bilder