Bookmark and Share

Rovdyrdebatt FORSIDE

Velkommen til Aksjonen Rovviltets Røst.

ARR – Aksjonen Rovviltets Røst opplever en fortsatt positiv trend, med stigende medlemstall, økt interesse fra media og økt arbeidsmengde. Våre nettsider via www.rovdyrdebatt.org har den senere tiden hatt stadig flere faste lesere, med opp i mot flere tusen sidevisninger pr dag, fra hundrevis av besøkende. Enkelte dager har besøkene også vært langt større.

Vi ønsker alle folk velkommen inn i ARR. Dersom du ønsker å bli en del av fellesskapet kan du besøke organisasjonens hjemmeside på

www.rovvilt.org

Vist 373 ganger. Følges av 10 personer.

Kommentarer

Meld deg inn i organisasjonen her. Familemedlemskap er nå klart.

http://www.rovvilt.org/

Takk,men nei takk!!

Har du ikke råd, GJELDsen?

Nei…..du vet,når man prøver å livnære seg av skog og landbruk innenfor denne berømte ulvesona,blir det svært begrenset med penger til overs.Derav som du korrekt påpeker navnet!

Tror du det hadde blitt mer penger om du hadde bodd utenfor sona…?

Ja,Anne Ma……det VET jeg!

Javel. Er det ulven som gjør at du tjener lite…?

Han Gjeldsen har jo masse penger han driver jo med sau,erstattnings penger all mass:-)

Hehe Bjørn Olav, – Gjeldsen har altfor få sau. Kun binæringa hans det….

Mulig jeg tar meg en tur inn i ulveland i morgen. Trolig treffer jeg ingen av de hundrer eller tusener som er inne på sidene til ARR. Trolig ingen fra ARR heller.

Merkelig det da John Rønningen, Arr medlemmer har da lagt ut massevis av bilder av ulvespor, fra ulve turer, i fra vær krik og krok av flere ulve revirer i vinter, senest i dag.
Hadde det gått ann og legge ut opplevde ulve hyl, hadde nok det og blitt delt med massene.

Mulig du har rett i det Torgeir, men det er vel ikke de flere hundre eller flere tusen som har vært ute i skogene i hvert fall. Ellers så har jeg ikke sett verken et skispor eller et trugespor på de turene jeg har gjort denne vinteren eller forrige vinter for den saks skyld. Det er flere gaupespor og ulvespor å se for å si det på den måten. Stort sett så ser det sånn ut nå om dagen.

Store skoger og lite ulv John, har ikke sett spora dine heller.

Folk tørr vel i gå i skogen, ulv er farlige vet du. Og jegere er like late som folk flest, uten bom

nøkler foretrekker de og tv skjermen.

Jeg vet om mange i ARR som er ute nesten hver eneste dag – vi har folk i Halden/Dals-Ed, (men også andre steder i Østfold som jeg ikke nevner navn på,har vi sporet ulv), i Østmarka, Rømskog, Aurskog/Høland og områdene rundt der… I Slettås har vi vært… Flere steder langs svenskegrensen….osv..
Det er ikke alt vi legger ut, ikke alt vi skriver om…..
Jeg tror faktisk John er litt sur fordi han ikke har sett ulv i vinter jeg… :)

Og snakk om sola som skinte, de eneste bildene fra jeg har sett blitt lagt ut om natur, fra rovdyr motstandre stammer fra John Rønningen, + noen bilder tatt rundt Giftberget.

Joda skogene er store. Heldigvis så er det ikke så mange som er like interressert i urørte vidder og “høyde under taket” som andre av oss. NÅr det er sagt så er det for meg litt merkelig at ikke flere beveger seg utenfor “lysløypene” når man ser hvor interresserte de er i natur og mangfold. Jeg lar meg ikke imponere av interressen for å si det på den måten.

Fint at du ikke regner meg som ulvemotstander da Torgeir, jeg trodde det var relativt kjent på FB. Eller er ikke bildene mine “naturlige” nok ……

Jeg er jo i den heldige situasjonen at jeg tilbringer 24/365 i skogen, og jeg tror ikke det er mange som har sett ulv og etterhvert også bjørn så ofte som meg. Sportegn etter ulv, bjørn og jerv (gaupa er for øyeblikket fraværende hos oss), har jeg jo med glede delt på disse sidene.

Ellers har jeg absolutt ingen problemer med at jeg får ha skogen for meg selv, heldigvis finnes det alltid ei buske jeg kan hjemme meg bak om jeg en sjelden gang skulle være uheldig å møte andre folk. Det største problemet på mine kanter om dagen, er litt hard sluttavvirking, det blir mye “opna landskap”………

Vi må snart begynne å skyte inn elgbørsa på 1000 meter på grunn av lange hold. Jeg håper dette siste blir oppfattet som den fleipen den var ment som ……..

Anne Ma skrev:

“Javel. Er det ulven som gjør at du tjener lite…?”

Ulven er en av årsakene til at kostnadene blir såvidt store,som igjen resulterer i dårligere DB.
Det er selvfølgelig også andre årsaker som ville gitt meg mer penger i kassa,hvis jeg drev min gårdsdrift utenfor ulvesona……..

En ting til………hvor mange sauer har jeg?

Torgeir, etter som jeg har fått med meg er det ikke bare jegere som som lar seg stoppe av låste bommer….

Gjeldsen for å få en brukbar årsinntekt så tipper jeg at du 2 til 3 sauer og ett tap på 300-400 sau til rovdyr(der er slik de fleste leser rein og saue interesene),yes:-)

Hehehe Bjørn Olav. :-)
Gjeldsen: En forutsetning for å drive med sau er at man vet hvor mange man har, syns nå jeg…. :-)

Jaja,man skal være glad øra sitter i veien…………eller så hadde jaggu kjeften godt helt rundt!!

Jeg vet jo det jeg vet du Anne Ma,men har litt lyst til at du også skal fortelle det,all den tid du har kunnskap nok om emnet,til å kommentere det!

Som jeg tenkte……………………

Neida Gjeldsen, jeg vet ikke eksakt hvor mange du har, men vet at du har ganske få. Du vet det, at man trenger ikke være så veldig anonym her inne selv om man har nick. :)

Nye bilder