Bookmark and Share

Rovdyrdebatt FORSIDE

Blir vel bråk nå.

http://www.naturvardsverket.se/Toppmeny/Press/Pressmeddelanden/Beslut-om-skyddsjakt-pa-vargparet-i-Junsele—/

Vist 292 ganger. Følges av 9 personer.

Kommentarer

Antagelig ikke, de har mye mer ulv enn de trenger i Sverige. Og når hysteriske EU lobbyister stopper normalt uttak gjennom lisenskvoter, må svenska finne nye måter å felle det samme antall ulv på. Da blir det feks som her, gjennom skadefellinger.

Husker bare at noen lovet at det ville bli alvolig bråk hvis det ble forsøkt og ta ut disse ulvene. Ser ut til at uttaket har gått nesten etter planen så langt, og regner med at tispa blir skutt i morgen.

Det var nok ikke så rart at tispe kom seg unna….så “erfaren” hun er med helikopter.
Jeg syns denne avgjørelsen er forkastelig. Men dere som hyller dette….dere er klar over at utsetting av ulvevalper nå antakelig blir fullført? Tenk om vi isteden kunne fått avkom etter dette paret? Jeg syns derfor ikke at motstandere bør hyle opp om utsetting av ulvevalper mer, – dere er selv “skyld” i det!

Det de skylder på som årsak til utsetting er vel innavl i stammen..så da hadde det ikke blitt noe mindre innavl hvis disse hadde fått leve.De hadde uansett kommet til å sette ut dyreparkulv.

Det blir like mye jammer hver eneste gang en ulv blir skutt.Uansett hvor mye skade den gjør.Og hva det koster spiller ingen rolle….Ulv er viktigere enn det meste.

Anne Ma. Denne ulven skulle ha vært avlivet etter første flytteforsøk. Alt etter det er bare dyreplageri. Og planen var og avlive disse til vårs og omplassere hvalpene, altså en rissikosport med disse hvalpene som innsats. All er klar over at det kommer til og bli satt ut hvalper, og gi meningsmotstandere “skyld” for det er bare lattelig. Skulle gjerne sett at tispa slo seg ned lengre sør men når hun oppholdt seg i reinsområdene så var dette det eneste mulige og gjøre. Bare synd det tok så lang tid før det skjedde.

Enig, Frode. Flytting av voksen ulv er meningsløst, og ulv i reindriftsområdene i dag er en umulighet. Og fra Halden låter det sure enmannshylekoret kontinuerlig enten det skytes ulv eller ikke, uansett hvor lite skade den gjør, så der gjør det ingen forskjell.

Hadde det gått opp for enkelte hvor mange rundt i bygdenorge som er enige om hvor idiotisk dette enorme pengesløseriet er,hadde det blitt et hylekor på mangfoldige tusen,og ikke noe enmannskor…
Det som har skjedd med denne røde revulven er noe av det tåpeligste som har foregått i ulveforvaltningen i skandinavia bortsett fra sjølve starten på “ulveeventyret”…..

Frode: At hun ble flyttet så ofte er selvsagt ikke optimalt, men jeg er ikke enig i at hun skulle blitt avlivet etter første flytting. Det KUNNE gått bra, – ingen visste det på forhånd.
Det var også meningen hun og maken skulle blitt avlivet etter at valpene var født, noe som fikk massiv kritikk blandt folk på vernesiden. At de setter ut valper uavhengig av hva som skjer/skjedde med denne ulven, er nok riktig det Frode, – men jeg tror likevel at de nå er mye mer nærmere den avgjørelsen enn noen gang tidligere, takket være dette uttaket. (Vi vet jo at de har “vinglet” mye i denne saken.)
Og jo, jeg mener motstanderne har selv “skyld” i mye, (jeg skrev også skyld i gåseøyne i mitt forrige innlegg) men de som er imot ulv kan ikke få både i pose og sekk. Vi må alle ta og gi litt.
Å mene at disse ulvene (og mange andre) skal tas ut, samtidig som de mener at utsetting av valper ikke burde skje er urealistisk. For å bedre stammen med tanke på innavl er det bokstavelig talt livsviktig at enkelte ulver får leve, ellers får man bare godta utsetting.
En annen ting motstanderne kan “skylde” seg selv, er f.eks under lisensjakten i sverige i forfjor, da de skjøt lederdyrene. Dette bidro som vi vet til at valpene/unge ulver spredde seg for “alle vinder” med tilhørende “konflikter” og angrep på beitedyr – som ellers kanskje ikke ville skjedd.

Og Rune: Innavl har absolutt noe med denne ulvens overlevelse å gjøre.

Det er grov sjikane av hele Bygde-Norge når en fyr som Rune Holt gir seg ut for å h skjønt mer enn det store flertallet. Kanskje han én eneste gang skulle snu resonnementet – når han hyler og bærer seg verre enn alle andre – kanskje det er han som har bommet? Jeg kjenner massevis av jegere, bønder og kristne, og en god del som er alle tre delene, men ingen er i nærheten av en slik oppførsel. Hadde Norge bestått av sju milloner idioter som forlangte at de 6.999.999 andre skulle danse uforbeholdent etter deres falske pipe, slik Rune Holt krever, ville det vært et meget utrivelig land å leve i. Som Anne Ma sier: Vi må alle ta og gi litt. Første skritt på veien er å innrømme at ikke ALL uenighet skyldes at ingen andre har skjønt noe som helst av noe som helst.

Muligheten er nok enormt stor for at erkekverulanten har en omgangskrets som er veldig ulik den vanlige jeger og bonde rundt på bygdene.Jeg har nok ganske god kjennskap til bygdefolks holdninger i denne saken,og da kan kverulanten si hva han vil om min person.

Mye tyder på at han ikke har den kunnskapen om folk som han innbiller seg at han har.Han får ta en tur og snakke med folk som bor langs grensa fra Halden til Trysil,så vil nok geipen henge lavt etterpå.

Løsningen på problematikken med at kunn lederdyrene blir skutt er enkel. Nemlig og ta ut hele reviret. I dag er det flere revir i Sverige som har alfapar som er enten helsøsken eller far\datter, mor\sønn. Med tanke på innavl så burde det være av innteresse og fjerne disse og heller gi plass til kombinasjoner som har lavere slektskap. Desverre er EU tydligvis mer opptatt av at det skal være størst mulig anntall ulv en at det er en sunn stamme.
Flytting av voksen ulv har etter som jeg husker aldri vært vellykket, de har vandret tilbake til området de har blitt flyttet fra i hvert tilfelle. (rett meg gjerne hvis jeg husker feil.)

På et viktig punkt er jeg enig med Frode – det er viktigere å ha en sunn stamme enn hvor stor den er, i hvert fall når den er over et visst minsteantall. Derfor mener jeg også det er tarvelig av den norske landbruksministeren å motsette seg utskifting av genmateriale i stammen. At mannen som har ansvar for dyrevelferd i norsk landbruk, har en slik holdning til vilt, er intet mindre enn motbydelig. I det minste burde han forstå sine interessers eget beste: Jo bedre den genetiske kvaliteten i en bestand er, jo færre dyr trengs for å sikre at den overlever.

Jeg aner intet om Rune Holts omgangskrets, om han fortsatt har noen, og avstår derfor fra å karakterisere den, Han vet absolutt intet om min, men det forhindrer ham selvsagt ikke å gjøre det han alltid gjør, det eneste han har vist at han mestrer: Spy ut dritt om noe han ikke har peiling på. Og ett er sikkert: Hadde det vært flere med hans mangel på folkeskikk, hadde jeg oppdaget det ganske raskt.

Wabakken har jo også gått ut med det. At vi trenger færre ulv hvis stammen blir bedret mtp innavl. Det er derfor dette uttaket er så tragisk. Jeg er også enig i at det er bedre med en frisk, sunn og liten stamme med ulv.
At Vedum har en slik holdning til vilt overrasker meg ikke i det hele tatt Hallgeir, – en mann som vil opprettholde pelsnæringen og fortsatt tviholder på et ikke-fungerende mattilsyn burde ikke hatt noe med “dyrevelferd” å gjøre.

Mitt personlige problem med landbruksminsteren er at en mann som må ha fått så mye vett med seg hjemmefra, skal bruke det så … eh … hårreisende dårlig. Det sies at eplet ikke faller langt fra stammen, men pæra kan havne et stykke unna hesten …

http://www.taajamasusi.com/koirasudet/594-fran-gravarg-till-hybrid-sammanfattning

Koselig å se at noenn gutter aldri blir for store til å like eventyr bedre enn forskning. :-)

Frp ber om landbruksministerposten nå så…… da blir det nok saker…

Det positive med Høyre og FRP er at det vil bli en stor opprydding i rovdyrbestandene her i landet.Vi klarer å legge til rette for en bedre hverdag for beitebrukerne på disse fire åra,og så får vi en “normal” politisk dagsorden igjen etterpå,der landbruket vil bli framhevet med vesentlig bedre premisser.

Hellige enfold! Lykke til … :-)

Sylvi Listhaug! :-)

Jepp, blir å satse på nisjeproduksjon og ikke volum fremover for min del.

Styrket eiendomsrett og fritt salg av gårdsbruk er virkemidla som visstnok skal ØKE Norsk matproduksjon.

Nye bilder